Edit dag 1 & 2

 

We started the first edit. Dat betekend dat we nu echt kunnen beginnen met het vertellen van het verhaal. De periode hiervoor zijn we eigenlijk alleen maar bezig geweest met het spotten van het materiaal en het syncen van alle audio. We hebben het zo opgebouwd dat we er samen aan kunnen werken, of wanneer we de edit uit handen geven, als bv Jonathan een chronische vorm van worstenvingers krijgt, dat de editer weet waar hij alles kan vinden.

We zijn begonnen met het catharsis moment in de film. In het kort: Coen, op zoek naar zijn broer (Dave), gaat dezelfde trek tocht in Laos maken als Dave . Coen raakt in de Jungle zijn gids kwijt en laat in de verwarring ook nog zijn backpack achter. Als hij deze probeert terug te vinden verdwaald hij helemaal. Hij is letterlijk “lost”, niemand die hem helpt en ingegeven door angst en paniek rent hij blind door de jungle op zoek naar een uitweg.

Dit is een puzzel voor ons. We hebben veel materiaal, te veel, dus nu moet we keuzes maken hoe we de scènes opbouwen. Steeds weer terug naar hoe we toentertijd het verhaal wilden vertellen. We zijn begonnen bij het moment dat hij zich realiseert dat hij z’n tas kwijt is en vervolgens zijn we terug gaan werken. Nu dit staat willen we het verhaal weer vooruit vertellen, waar Coen eerst in paniek zijn tas zoekt, vervolgens de paniek dat hij zijn pad kwijt is en uiteindelijk blinde paniek en realisatie dat dit een levensbedreigende situatie aan het worden is.

Screenshot Coen

De tikker staat op 4,5 minuten en werken naar het moment toe dat de nacht invalt.

 

Kijk ook op: https://www.facebook.com/Lost.In.Laos.DeFilm

E-mail: film@lostinlaos.nl

 

 

 

 

www.vincentlodder.nl